Acasă > Trofeul celor șase căi > 1. Calea Minții (Trofeul celor șase căi)

Din jurnalul cercetașilor Țrăsniți:

” 1) La prima provocare toți cercetasii fiind niște mari matematicieni, au rezolvat ecuația ajutându-se de un metri și folosundu-se unpic mintea. Pentru suma lungimilor mâinilor am folosit un metru, pentru lungimea index-ului stâng (arătătorul) am folosit metrul, pentru π – ne-am folosit de internet, la numărul de degete am luat degetele de la mâini și de la picioare, iar la datele zilei de naștere am fost doar câțiva copii. Prima provoare am îndeplinit-o cu succes.

Dar înainte de această provocare noi Cercetașii “Trăsniți”, Alexandra Cotu, Alessia Harașo, Ionuț Mălinescu, Vasile Botar, Colby Jeffery, Kalen Jeffery și Gabriel Cioara, ne-am prezentat sediul, am lucrat la steagul patrulei, ne-am prezentat fiecare, mai exact ne-am prezentat patrula.

2) La provocarea a doua ne-am ajutat de tehnologie, am folosit internetul. Din satul Bethusen până în Jurilovca cel mai rapid drum găsit de cercetașii “Țrăsniți” este:

-se va pleca din Bethausen pe drumul DJ609B cu mașina până la DN68A / E673.De acolo se va merge pe A1 si DN7 până pe “Bulevardul Unirii” /E81 în București .Se va merge NW(Nord West) pe “Bulevardul Unirii”/E81 spre “Bulevardul Dumitru Cantemir” /DN6/E70. Timp de 1h 53min se va merge pe E81 până la  DN2A/E60/E87 în Ovidiu.Vom urmări E81 si DJ222 timp de 57 de minute până la destinația finală în Jurilovca.

3) La provocarea a treia nu a mers totul bine. Mergând la biblioteca din Roșia Montană, doamna bibliotecară ne-a dat cartea, dar nu ne-a lăsat să facem poză cu ea sau cu ștampila și nici cu cartea în bibliotecă așa că am luat doar cartea și am căutat drumul către Mitiș în carte, dar și pe internet, iar după căutări îndelungate am reușit să găsim drumul.

La contruirea machetei 3D am avut doi cercetași care au anunțat că nu pot veni din motive că unul este răcit, iar celălalt se află la 138 km distanță, mai exact în Cluj. Ceilalți cerecetași ne-am descurcat cu ce am avut la îndemână și am rezolvat macheta cu o mare plăcere că suntem cercetași.

4) Provocarea a patra nu a fost o mare provocare pentru noi. Testându-ne talentul ne-ați provocat la o provocare nu foarte grea. Stând într-un cerc ne-am desenat portretul celui din stânga așa că fiecare cercetaș legat la ochi a desenat portretul celui din stânga. Nu toți au talent la desen, dar noi ne-am distrat foarte tare la provocarea aceasta.”

Gabriel,
31.01.2014

E-mailul tău nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.