Acasă > Despre noi > Istoric Cercetășie

Mișcarea cercetășească (Scout) a fost înființată în Anglia, de către ROBERT BADEN-POWELL, la începutul secolului XX. Dezvoltarea rapidă a mișcării în întreaga lume a determinat crearea, în 1922, a Organizației Mondiale a Mișcării Cercetășești (OMMS).

Mișcarea cercetășească din România a început și s-a desfășurat în cadrul Asociației „Cercetașii României”. În anul 1922 a participat, ca membru fondator, la înființarea OMMS.

Desființată ca asociație în 1937, mișcarea cercetășească a reapărut în România în anul 1990 prin înființarea „Asociației Cercetașilor din România”, iar în 1993, asociația și-a schimbat denumirea în Organizația Națională „Cercetașii României”. În același an a devenit membră cu drepturi depline a OMMS.

În Roșia Montană cercetășia a apărut pe 27 octombrie 2013, iar după șase luni de activitate, în urma Adunării Generale de la București a Organizației Naționale „Cercetașiii României”, a luat ființă Centrul Local „Roșia Montană”.

 

 

 

 

 

 

Suntem peste 40 de milioane de membri activi în 216 țări și teritorii, existând doar 6 țări în lume care nu au organizații de cercetași. În România, peste 3.500 de membri își desfășoară activitatea în 75 de grupuri din peste 30 de județe.