Acasă > Proiecte > Ține un workshop pentru cercetași

Toată lumea are ceva de oferit

Poate consideraţi că nu aveţi deprinderi folositoare Cercetăşiei … dar toată lumea are ceva de oferit. Orice ajutor este binevenit. Aveţi hobby-uri pe care vreţi sa le împărtăşiţi? De exemplu, aveţi un certificat de prim-ajutor şi aţi putea ţine un curs interactiv sau vă place natura şi aţi putea duce patrula într-o plimbare distractivă prin pădurile din apropiere?

Nu mai staţi pe gânduri şi alăturaţi-vă cercetașilor din Roșia Montană!

Cercetășia este mai mult decât recreere, este educație pentru viață, un mod de a trăi și o mișcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Cercetășia oferă tinerilor șansa de a se angaja în activități diverse, creează noi oportunități pentru aceștia, încurajează diversitatea și egalitatea, leagă noi prietenii. Cercetășia responsabilizează prin practicarea democrației, dezvoltă potențialul fiecărui individ și al grupurilor, insuflându-le valori și principii etice.

Educația pentru viață, completând educația primită la școală și în familie, dezvoltă autocunoaștere și dorința de a ști, de a explora și de a descoperi.

Cercetășia oferă copiilor și tinerilor oportunitatea de a își dezvolta abilitățile de lider și de a le pune în practică, prin atenția acordată activităților de grup, oferind astfel fiecărui individ posibilitatea de a coordona grupul din care face parte.

Este un mod de viață prin principiile care stau la baza cercetășiei, un mod pe care copiii și tinerii și-l asumă respectând legea și promisiunea cercetașului. Prin cele trei dimensiuni pe care le abordează – spiritual, social și personal – cercetășia te învață cum să îți respecți angajamentele zi de zi.

Cercetășia contribuie la construirea încrederii și a stimei de sine, la dezvoltarea abilităților de învățare, leadership, team building, aventură în aer liber și distracție. Recreerea oferă copiilor și tinerilor distracție cu scop, adecvată vârstei lor. Cercetașii învață cum să facă alegerea potrivită și să își asume responsabilitatea pentru acțiunile lor, astfel încât aceștia să fie pregătiți pentru o viață independentă.

Cercetășia reprezintă totodată o provocare pentru adulți, oferindu-le acestora șansa de a ajuta tinerii să se dezvolte printr-o metodă alternativă, o modalitate de a îmbunătăți relația dintre generații și calitatea societății în care trăim. Adulții se află, la rândul lor, într-un proces continuu de dezvoltare personală prin formarea pe care o primesc și prin experiențele pe care le trăiesc alături de copii și tineri.